5 ideeën voor een Gezellige Paastafel

Maak de Paastafel extra gezellig met deze paasknutsels.

Paas naambordjes

Met een stukje boomstam, een watervaste stift en een klein kuikentje maak je eenvoudig deze leuke naambordjes voor op tafel. Zo weet iedereen direct waar hij of zij mag gaan zitten 😉

Bordjes kleuren

Hoe leuk is het als je je eigen (ontbijt)bordje kunt kleuren. Ik kocht de porseleinstiften heel voordelig bij de Action en gebruikte oude witte bordjes. Ze zijn al een aantal keer in de vaatwasser geweest en het blijft goed zitten. Maar je kunt ze voor de zekerheid natuurlijk ook met de hand wassen.

paasbordje, paasknutsel, knutselen, pasen, paasdagen, pasen met kinderen, paashaas, paaskonijn, ontbijtbordje, zelf maken,

Eierdopjes knutselen

Je eierdopjes maak je natuurlijk helemaal zelf! Gebruik een leeg wc-rolletje als basis. Teken de oortjes van het paashaasje ongeveer in het midden van het rolletje. Knip de bovenzijde ervan af. Misschien handig als hier de ouders even meehelpen, omdat het toch wat lastiger knippen is dan papier. Geef het paashaasje een mooi kleurtje en versier hem met oogjes, een neusje, snorhaartjes en een mondje.

paasmaaltijd, paasbrunch, pasen, wc-rol, toiletrol, knutselen, knutsel, superleukefeestjes, kinderfeestje, kinderfeest, feest, super, leuke, feestjes
eierdop knutselen voor Pasen

Menukaartje

Heb je een wat uitgebreidere maaltijd dan kun je een menukaartje op tafel zetten. We maakte deze met een stukje dik papier en wat grote confetti. Leuk om samen met je kind(eren) te doen. Neem twee grote gele confetti rondjes voor de basis van het kuikentje. Met een stift teken je het snaveltje en de pootjes. Versier het kaartje verder met bijvoorbeeld wat gras en bloemetjes.

Servetring voor de Pasen

Maak deze vrolijke konijntjes voor de servetten samen met de kinderen. De gratis download kun je hier vinden. Het beste kun je het op wat dikker papier printen. Gebruik wit papier en versier ze in vrolijke kleurtjes of print het direct al uit op een vrolijk kleurtje. De kleine konijntjes op het blad kun je gebruiken als versiering voor in de paastak of voor op de tafel.
Het konijntje is niet alleen leuk voor je servet, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je bestek of een paar stiften in leggen.
KLIK HIER VOOR DE GRATIS DOWNLOAD

Heb je de blog met de paasknutsels al gelezen? Je vindt hem hier

Een blijvend cadeautje op je paaltafel? Bestel dan een mooie gepersonaliseerde houten plankje. We hebben ze in twee maten. Sowieso zijn ze leuk als serveerplank, maar de kleine maat is ook leuk als ontbijt bordje. Klik hier voor meer info of direct bestellen.