De leukste dagen in januari

De maand januari is natuurlijk het moment om te beginnen met je goede voornemens. Maar wist je dat er in Januari heel veel leuke dagen zijn. We zetten een paar grappige op een rijtje waar je met je kind leuk mee aan de slag kunt.

4 januari Spaghetti dag

Ja, je bedenkt het niet maar 4 januari is het in Amerika ‘Nationale Spaghetti dag’. De meeste kinderen zijn gek op spaghetti, dus waarom zouden we er niet gewoon lekker aan mee doen. Vanavond staat er spaghetti op het menu!!

Hier ons favoriete Spaghetti recept. Gemakkelijk samen met de kinderen te maken én ook nog eens heel gezond!:
– spaghetti
– spekblokjes
– ui
– kaas
Maak de spaghetti klaar volgens de aanwezigen op de verpakking. Bak de spekjes in een (droge) koekenpan. Snipper in tussen de ui en voeg deze toe aan de spekjes. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze ontdooien en opwarmen. Roer het af en toe door. Meng de spinazie saus met spaghetti en strooi er wat geraspte kaas overheen. Eet smakelijk!!

11 januari Leer je naam in morse code dag

Op 11 januari 1837 werd voor het eerst de morsecode aan publiek gedemonstreerd. Bij morse code worden er in plaats van letters piepjes gebruikt om een boodschappen door te geven. Het is ooit uitgevonden door een meneer die Samuel Morse heette. Natuurlijk hebben we Superleukefeestjes ook omgezet in Morse code en dit is het resultaat:
… ..- .–. . .-. .-.. . ..- -.- . ..-. . . … – .— . …
Benieuwd hoe jouw naam er in morse code uit ziet? Bekijk het hier Klik hier om je naam om te zetten morse code

14 januari Kleed je huisdier aan dag

Onze vis aankleden wordt wat lastig, heb jij een huisdier die je wel kleren aan kunt trekken?? Vandaag is er een speciale dag voor uitgeroepen, de ‘kleed je huisdier aan dag’. Maar alleen doen als je huisdier het ook leuk vind natuurlijk.

bron: Libelle

18 januari Winnie the Pooh dag (en Blue Monday)

Als je een boek van Winnie de Pooh in de kast hebt staan is vandaag een mooie dag om die weer eens te lezen. 18 Januari is het namelijk uitgeroepen tot Winnie the Pooh dag. Winnie the Pooh heeft niet alleen superschattige tekeningen en mooie verhalen, maar ook hele mooi uitspraken. En omdat 18 januari ook Blue Monday is, vonden we deze het beste passen bij vandaag: ‘Welke dag is het?’ Vroeg Pooh. ‘Het is vandaag’, zei Knorretje. ‘Mijn favoriete dag’, zei Pooh.

bron: Pinterest

21 januari Internationale knuffeldag

Wat hebben we het gemist in 2020 al die dikke knuffels. We hopen dat deze in 2021 weer dubbel en dwars gegeven kunnen worden. Voor nu houden we het nog even op knuffelen met het eigen gezin. En alle virtuele knuffels op afstand.

28 januari Gedichten dag

Waarom alleen dichten in de Sinterklaas tijd? Maak ook vandaag eens een mooi gedichtje voor iemand. Op 28 januari is het namelijk gedichten dag. Ik maakte zelf, hoe toepasselijk, een gedichtje voor een jarig job.

Vandaag is er één jarig, het is een heel groot feest.
Dat is toch zeker….al een jaar niet zo geweest.
En wat het leukste is, kun je vast wel raden,
Slingers, taart, cadeaus en limonade.

30 januari Croissant dag

We begonnen de lijst op 4 januari met Spaghetti dag en we eindigen heb ook weer met wat lekkers. Vandaag is het namelijk croissant dag. Goede reden om croissant deeg in huis te halen en met je kind(eren) heerlijk verse croissantjes te bakken. Je kunt ze natuurlijk ook helemaal zelf maken, klik hier voor een recept voor croissant deeg Eet smakelijk!!