IJsjes knutselen

Lekkere ijsjes eten én vrolijke ijsjes knustelen. We maken een paar leuke knutsel ijsjes om je zomer nog vrolijker te maken. Want bij de zomer horen natuurlijk heel veel ijsjes!!

Kaartje met een ijsje van vilt

Een ijsje eten is altijd lekker, maar samen een ijsje eten is ook nog eens heel gezellig. Met wat restjes vilt en een stukje dik papier maakte is dit vrolijke ijsjes kaartje. Superleuk om op deze manier iemand uit te nodigen om samen een ijsje te gaan eten. Volg het stappenplan hieronder om zelf ook het kaartje te maken.

ansichtkaart met vilten ijsje – zelf maken
Stap 1: knip de onderdelen uit kleine restje vilt. Stap 2: plak de onderdelen op de kaart. Stap 3: Schrijf er een leuke tekst op. Stap 4: Maak streepje op het hoorntje om het wafel effect te krijgen. Stap 5: Stuur het kaartje op naar iemand waar jij gezellig een ijsje mee wilt gaan eten deze zomer 😉

Raketje knutselen van Strijkkralen

Nodig:
– Strijkkralen plankje waarbij de pinnetjes recht onder elkaar zitten.
– Strijkkraaltjes in de kleuren bruin, geel, oranje en rood.
– Strijkbout => laat dit door een volwassenen doen


Eigenlijk hoef ik er verder niet veel aan uit te leggen. Je legt de kraaltje op je plankje neer, zoals het in de afbeelding hieronder eruit ziet. Vervolgens laat je de kraaltjes strijken door een volwassenen.
Wat ook superleuk is, je kunt er een ketting van maken! Prik met een naald een gaatje tussen de vier rode kraaltjes. Haal een touwtje door het gaatje en knoop hem op de juiste lengte vast. Nu kun je de raketjes ketting om je nek hangen. Of wat dacht je van een mooie broche. Varieer ook eens met verschillende soorten ijsjes. Zie de voorbeelden hieronder voor inspiratie.

Je kunt allerlei ijsjes maken van strijkkralen en er mooie sieraden van maken.

IJsjes lied

Even een gezellig liedje voor tijdens het knutselen om helemaal in de ijsjes stemming te komen…

IJsjes knutselen van Papier

Met wat stukjes papier in vrolijke kleurtjes en ijsstokjes maak je snel en makkelijk de mooiste knutsel ijsjes. Wat dacht je van een lekkere dubbellikker of een ander lekker ijsje op een stokje.

En heb je de smaak te pakken? Dan kun je er ook een vrolijke zomer slinger van maken. Ook leuk voor op een zomers feestje of een BBQ in de tuin. De ijsjes hebben ik aan de achterkant vastgezet met een plakbandje. In de vlaggetjes is met een perforator gaatjes gemaakt om het touwtje er door heen te rijgen.

Zin om nog meer te knutselen? Klik hier voor onze knutselpakketten.

Gratis Kleurplaat ijsjes

Klik hier om deze vrolijke ijsjes kleurplaat van Superleukefeestjes te printen. Wacht niet te lang met inkleuren, want ze beginnen al te smelten 😉

Gratis zomerse kleurplaat met ijsjes