Knutselen met Pasen

In deze blog een paar vrolijke Paasknutsels, die je zelf kunt maken. Dus knutsel lekker mee met Superleukefeestjes en ga aan de slag met deze vrolijke ideeën voor de Pasen.

Konijnen bakjes

konijntjes knutselen gratis download

Zijn ze niet superschatting deze konijnen bakjes van papier? Stop er een paar paaseitjes in en je kunt ze ook gebruiken als traktatie of als leuke versiering voor op de paas-tafel. Met de GRATIS download van Superleukefeestjes kun je ze heel eenvoudig zelf maken. Print ze ook eens op gekleurd papier voor een extra vrolijk effect. Klik hier en print deze vrolijke konijntjes.

Vogeltje in houten huisje

vogeltje in houten huisjes knutselen

Nodig voor het maken van dit vogeltje:

  • het plastic eitje van een surprise ei
  • 5 houten ijsstokjes
  • veertjes
  • stukje papier voor het snaveltje
  • wiebel oogjes, als je deze niet hebt kun je het ook van papier of met (watervaste) stift doen
  • stukje touw of wol
  • lijm

Stap 1: Lijm de 5 houten ijsstokjes aan elkaar vast in de vorm van een huisje, zie afbeelding hierboven.

Stap 2: Druk het eitje open. Leg daar het midden van het touwtje in en klik hem weer dicht. Nu kun je het vogeltje gaan versieren met de veertjes, de oogjes en het snaveltje.

Stap 3: Inmiddels heeft het huisje even kunnen drogen. Bevestig nu met het touwtje het vogeltje aan het huisje. Leg een knoopje in de nok van het huisje. Doe vervolgens bovenin het overgebleven stukje touw nog een knoopje, zo heb je direct een lusje om je mooie knutselwerkje aan op te hangen.

Houten konijntje – trekpop

Lekker knutselen én daarna spelen. Dit schattige trekpop konijntje is te koop in de webshop. Een leuke lente knutsel voor op een feestje of een dagje vrij. Maar ook een leuke activiteit als je bijvoorbeeld wat kinderen te eten krijgt met de Pasen. Klik hier voor de houten konijntjes.

Kijk ook eens bij onze andere knutselpakketten.

Paashaas hanger met wol

paashaas hanger van wol

Deze paashaas hanger maak je helemaal zelf met een stukje karton en een beetje wol. Teken de vorm van een ei op een stuk karton en knip deze uit. Knip met een schaar rondom de buitenkant van het ei inkepingen, hier komt het wol in. Wikkel het touw kriskras over het kartonnen ei heen en weer, leg daarbij telkens het draadje in de inkepingen. Teken twee oren, twee ogen, een neusje en een mond op karton en knip alles uit. Kleur alle onderdelen mooi in en plak het vast op het ei. Vind je het leuke om juist de achterkant van een konijntje te maken? Knip dan alleen twee oren uit karton en gebruik een pompon voor het staartje.

PASEN slinger

Een eenvoudige DIY paasslingertje met vrolijke paashaasjes. Knip zelf leuke konijntjes uit wat dikker papier of klik hier voor het kant en klare pakketje. Plak het hele rijtje paashaasjes aan een touwtje en je hebt een mooie eyecatcher met de pasen.

KONIJNTJE PRIK

Leuk spelletjes om met de kinderen te doen voor de Pasen. 
Knip de gekleurde staartjes uit en plak op de achterkant een stukje dubbelzijde tape. Hang de poster met het konijntje op ooghoogte voor de kinderen op.
Degene die aan de buurt is om het staartje te plakken krijgt een blinddoek om. Wie plakt het staartje op de juiste plaats?

Download hier gratis de poster.

Pasen, spelletje, paasspel, konijn, ezeltje prik, kinderfeestje, superleukefeestjes, feest, feestje, kinderen,
Gezellig paasspelletje van Superleukefeestjes. Kun jij het staartje op de juiste plaats plakken?

Kijk ook eens bij de de andere knutselpakketten van Superleukefeestjes.
Heb je ook de knutselblog met de lente bloemetjes al gezien? Die vind je hier.

Veel knutsel plezier!! xoxo Annelies