Lente bloemetjes knutselen

Krokusbolletje
Kom eens uit je holletje
Met je bloempjes paars en geel
Op een dunne steel

De lente breekt weer bijna aan en met dat thema kun je heerlijk knutselen. Wij zetten 4 mooie lente bloemetjes in het zonnetje met deze vrolijk knutselwerkjes. Knutsel je mee?!

Muscari (blauwe druifjes) verven

Begin met het verven van het steeltje en de blaadjes. Als dit nog wat lastig gaat, kun je er ook voor kiezen ze met een stift te tekenen. De blauwe druifjes maakte we heel eenvoudig met een potlood waar een gummetje achterop zit. Doop het gummetje in de verf en je hebt een heel mooi klein rond stempeltje.

Krokus van stroken papier/karton

Dit vrolijke bloempje in paars of geel knutsel je van gekleurd stroken papier/karton. Neem een paarse strook papier met ongeveer een lengte van 20 cm. Vouw de strook dubbel en breng de uiteinde naar het midden van de vouw, zie afbeelding hieronder. Maak twee van deze paarse blaadjes. Neem een strookje papier van oranje met een lengte van ongeveer 10 cm. Vouw dit strookje dubbel. Nu kunnen alle drie de delen met het midden in elkaar geschoven worden. Begin aan de buitenkant met een paarse strook schuif de tweede paarse strook erin en vervolgens de oranje daar weer in. Zet alles aan de onderzijde vast met een nietje of een plakbandje. Maak met wat groene stroken papier een steeltje en de blaadjes. Je kunt de bloempje nu op papier plakken of af je ze van wat steviger papier/karton hebt gemaakt kun je ze ook in een vaasje zetten.

Hyacint van crêpe papier

Een echte klassieker die altijd leuk blijft om te maken. De hyacint met crêpe papier. Ik heb hem vroeger zelf nog op de kleuterschool maken, en dat is inmiddels al heel wat jaartjes geleden 😉 Maak eerst de steel en wat blaadjes van groen papier. Knip heel veel kleine stukjes van papier en ga ze allemaal op frommelen tot een propje. Tip: maak eerst alle propjes en pak daarna pas de lijm erbij… anders zit er misschien meer crêpe papier aan je vingers dan op het papier.

Sneeuwklokje knutselen

Met wat wattenschijfjes en strookjes papier kun je prachtige sneeuwklokjes maken. Neem een strookje groen papier en vouw aan de bovenzijde een stukje om, zo krijg je het typische hangende kopje van het sneeuwklokje. Voor de bloem knip je twee wattenschijfjes in drie delen, zoals hieronder afgebeeld. De buitenste delen gebruik je voor de bloem, zie afbeelding 2. Wil je zo min mogelijk weggooien? Het middenstuk kun je eventueel nog gebruiken om sneeuw op de onderkant van je knutselwerkje te maken.

Knutselen op je kinderfeestje?!

Vrolijke lente knutsel op je feestje maken? Kijk eens bij de superleuke knutselpakketten. We hebben feestpakketjes waar je direct mee aan de slag kunt. Lekker makkelijk en superleuk om te maken. Klik hier voor de knutselpakketten.