Hier vinden de kinderen het altijd geweldig om te bakken. En dan het liefst niet al te moeilijke recepten, maar natuurlijk wel met een leuk én lekker resultaat. Hieronder vindt je 2 makkelijke recepten die net even anders zijn.
Kokos koekjes
Dit recept is super makkelijk en bevat maar 2 ingrediënten. Alles wat je nodig heb is kokos rasp en gecondenseerde kokosmelk. Je vind het alle twee gewoon in de supermarkt.
Ingrediënten
- 200 gram gecondenseerde kokosmelk (200 gram gecondenseerde melk kan ook).
- 200 gram kokos
Benodigdheden
- Bakpapier om de bakplaat met te bekleden
- Kom
- Lepel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de gecondenseerde kokos melk in een kom. Doe daar de kokos rasp bij en roer alles goed door elkaar met de lepel.
- Maak met je handen gelijke bolletjes van het mengsel en leg deze op het bakpapier. Druk ze een klein beetje plat.
- Zet de koekjes in de oven en bak ze ongeveer 10 minuten tot ze mooi bruin gaan zien. Zijn ze nog wat bleek laat ze dan iets langer in de oven staan, maar let op dat ze niet verbranden.
Fudge
Dit is zoooo lekker. En heel leuk om eens te proberen.
Ingrediënten
- 300 gram pure chocolade
- gecondenseerde kokosmelk, blikje van 320gr
- ingrediënten die jij lekker vind om je fudge nog lekkerder te maken. Ik gebruikte m&m’s en kokos, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan marshmallows of Oreo’s.
Benodigdheden
- pannetje
- bakblik of ovenschaal
- bakpapier
Werkwijze
- Bekleed je bakblik of ovenschaal met bakpapier, zo kun je straks de fudge er gemakkelijk uittillen en in stukjes snijden.
- Doe de in stukjes gebroken chocolade en de gecondenseerde kokosmelk in het pannetje.
- Ze het vuur zachtjes aan en het blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is en het een gladde massa wordt. (Let op: Laat dit een kind nooit alleen doen, er moet altijd een volwassenen naast staan).
- Haal de pan van het vuur. Giet met behulp van een spatel het mengel over in het bakblik/ovenschaal.
- Versier de bovenkant met de ingrediënten die jij lekker vindt. Ik heb de helft met m&m’s versiert en de andere helft bestrooid met kokosrasp.
- Nu moet je nog even geduld hebben, want de fudge moet uitharen in de koelkast en dat gaat wel een paar uur duren.
- Is de fudge stevig geworden? Dan kun je het in stukjes snijden.
- Bij ons ging het heel snel, maar is bij jou niet alles in 1 keer op? Zet het terug in de koelkast, dan blijft het lekker.