Kerst en oud & nieuw

Leuke gratis downloads voor de december maand

Een heerlijke tijd om lekker met je gezin te genieten. Knutselen aan de keukentafel, spelletjes spelen en warme chocomelk drinken. Superleukefeestjes helpt je graag met wat leuke knutsel en spel ideeën. Dus kijk eens rond op deze pagina en ga direct aan de slag.

AFTELKALENDER

Tel af naar eerste kerstdag met de vrolijke aftelkalender van Superleukefeestjes. Telkens als er een dag voorbij is streep je hem af of plak je er een leuke sticker overheen. Klik hier voor de aftelkalender Kerst

KERSTBOOM MASKER

Deze vrolijke kerstboom kun je hier gratis downloaden. Gebruik hem als standaard kleurplaat. Of knip hem uit. Vergeet ook de ogen niet uit te knippen als je hem als masker gebruikt, dan kan de kerstman beter kijken 😉 Klik hier om hem direct uit te printen. 

NIEUWJAARSKLOK

Leren klokkijken wordt leuker met deze gezellig oefenklok die je helemaal zelf in elkaar kunt zetten.

Je kunt hem downloaden als bouwplaat. Print de klok uit en plak hem op een kartonnetje of print hem direct op wat dikker papier. Knip de onderdelen uit. Maak een gaatje in het midden van de klok en in de wijzers. Gebruik een splitpen om de onderdelen in elkaar te zetten. Door de splitpen kunnen de wijzers goed draaien in de klok. (Splitpennen zijn o.a. te koop bij de Action).

Als de klok in elkaar gezet is, kan er geoefend worden. Zet als ouder de klok op een bepaalde tijd en laat je kind de juiste tijd raden. Begin met hele uren en bouw het uit naar halve uren, kwartieren en uiteindelijk minuten. Veel oefen plezier!!

Klik hier om de klok gratis te downloaden. 

Download button door de poster leren klokkijken
Download hier de poster leren klokkijken met Superleukefeetjes

WINTERSE KLEURPLATEN

De W is van WINTER. Of het nu wel of niet gaat sneeuwen dit jaar, een kleurplaat met sneeuwpop is altijd leuk om in te kleuren. Print hier direct de gezellige winter kleurplaat uit. Of kies je toch niet liever voor de kleurplaat met het jongen en meisje bij de kerstboom? Die kleurplaat vind je hier 

winter kleurplaat met sneeuwpop van superleukefeestjes
Gratis download winter kleurplaat

KERSTMAN KNUTSELEN

Kerstmannetje voor in de kerstboom of om neer te zetten.
Deze vrolijke kerstman kun je zelf inkleuren en vervolgens in elkaar plakken. Een leuke knutsel om thuis samen met je kind(eren) te doen, of voor in de klas.

print hier gratis de kerstman knutsel van superleukefeestjes
Gratis te downloaden kerstman van Superleukefeestjes.

SNEEUWPOP KNUTSELEN

De kerstman heeft er een vriendje bij 😉
Er is nog ook een sneeuwpop om te knutselen. Klik hier om de sneeuwpop te downloaden en ga direct aan de slag.

KERSTWORKSHOP

Na al het knutselen met de kinderen zelf ook zin om creatief te zijn? Kom dan naar een van de workshop die gegeven worden door Superleukefeestjes. Kijk hier voor meer informatie