Sinterklaas

Het wordt kouder buiten, het is eerder donker en de gezellig tijd van Sinterklaas komt eraan. Tijd om lekker binnen te knutselen met een warme chocolademelk en wat kruidnootjes. Op deze pagina vind je leuke knutsel ideeën voor de Sinterklaas. Maar ook een spel met kruidnoten wat je gratis kunt downloaden.

Sint knutsel

Als je in de winkels zo langzaam aan de pepernoten ziet liggen, dan begint het al te kriebelen. De Sint komt er weer aan. Natuurlijk is het heel erg leuk om ook binnen het Sint thema te knutselen met je kind(eren). Met deze grappige Sinterklaas kun je heel veel kanten mee op. Kleur en knip alleen de baard en de mijter uit en plak ze allebei op een stokje. Of kleur Sinterklaas in, knip hem volledig uit en gebruik hem als masker. Je kunt in de oren gaatjes maken om een elastiekje te bevestigen. Print hem hier uit.

gratis te downloaden Sinterklaas masker
Download nu hier het Sinterklaas masker van Superleukefeestjes

Gratis Sinterklaas knutsel van Superleukefeestjes

Sinterklaas Aftelkalender

Tel af naar pakjes avond met deze leuke aftelkalender van Superleukefeestjes. Hoeveel nachtjes slapen tot het Pakjesavond is? En wanneer mag ik mijn schoen zetten? Haal een stukje spanning weg bij de kinderen met de gratis Sinterklaas aftelkalender van Superleukefeestjes. Klik hier om de Sinterklaas aftelkalender direct uit te printen. 

Schoencadeautjes Sinterklaas

Naast de allerleukste kinderfeestjes heeft Superleukefeestjes ook hele leuke klein schoenkado’s voor Sinterklaas. Geef bij het bestellen aan dat het een Sinterklaas cadeautje is en ik stuur het ingepakt naar je op. Dit kun je doen in het vakje bestelnotities bij het invullen van je adres gegevens. Klik hier voor de cadeautjes voor Sinterklaas.

Klik hier om direct naar de Sinterklaas producten te gaan. 

Sint kruidnoten spel

Dobbel jij als eerste alle kruidnootjes bij elkaar? Dan ben jij de winnaar en mag je ze lekker op eten!

Dit spelletje van Superleukefeestjes kun je helemaal gratis downloaden. Je hebt alleen zelf een dobbelsteen nodig. Klik op de afbeelding hieronder, of klik direct op deze link.

Kies voor de Kleurplaat versie of de gekleurde versie. Elk kind heeft een Sinterklaas voor zich liggen. Het eerste kind gooi met de dobbel steen. Gooi hij bijvoorbeeld een 6 dan leg je op de 6 de kruidnoot neer. Daarna mag het volgende kind. Gooi je een cijfer waar je al een kruidnoot hebt liggen? Dan gaat je beurt voorbij.
Wie als eerste de hele Sinterklaas vol heeft liggen, heeft gewonnen en mag de kruidnootjes op eten.

sint, spel, spelletje, sinterklaas, piet
Sint kruidnoten spel

Jute zakjes met naam

Duurzaam verpakken van je cadeautje? Kies voor een klein jute zakje met naam van je kind en een afbeelding van Sint of Piet.

Klik hier voor meer info

Verlanglijst voor Sint

Schrijf netjes op de lijntjes de cadeautjes die je graag voor Sinterklaas zou willen. Of knip plaatjes uit de speelgoedfolders en plak ze op de verlanglijst. Stop je verlanglijst in je schoen zodat de Pieten hem mee kunnen nemen voor de Sint. Klik hier of op de afbeelding hieronder voor deze gratis te downloaden Verlanglijst.

sinterklaas, sint, verlanglijst, gratis, download, printable,
Sinterklaas verlanglijst

Zelf kruidnoten maken en versieren

Maak eens je eigen kruidnoten. Dat kan vrij gemakkelijk met een pak van bijvoorbeeld Koopmans, of met een kant-en-klaar deeg. Met de Tip van de Topkok worden het heerlijke kunstwerkjes. Klik hier voor een mooie selectie van Sint cadeautjes.

Tip van de Topkok

Koksfeest Superleukefeestjes. Feest voor jongens en meisjes van 4 5 6 of 7 jaar
Topkok van Superleukefeestjes

Maak je (zelfgemaakte) kruidnoten nog lekkerder!

Vraag aan mama of papa of ze een beetje chocolade willen smelten.
Doe met een klein lepeltje op elke kruidnoot een klein beetje van de chocolade. Druk voor de chocolade hard wordt een mooi suiker vormpje op kruidnoot. Je kunt er ook een paar spikkels overheen strooien.  Zo lijken je kruidnoten wel kleine gebakjes. Hmm…misschien mag je er wel eentje in je trommeltje voor school doen.

Geen chocolade in huis, gebruik dan wat glazuur.Dat kun je gemakkelijk zelf maken, door wat poedersuiker met een heel klein beetje water te mengen.

Zelf kruidnootjes maken.