Zomer

Leuke tips en tricks om de zomervakantie door te komen. Want het is hartstikke fijn die 6 weken de kinderen thuis. Maar je moet zich natuurlijk wel een beetje vermaken.

Strip kleurplaat

We hopen op 6 weken heerlijk weer en lekker veel buitenspelen. Mocht het nu toch een dagje wat minder weer zijn, dan kun je deze strip mooi inkleuren. En misschien geef het je wel inspiratie om zelf ook eens een strip te bedenken. Neem een A4-tje verdeel het in vier vakjes en bedenk een mini verhaaltje.

Gratis aftelkalender voor de zomervakantie

Nog even en het schooljaar zit er weer op. Kijkt jouw kind er ook al zo naar uit?
Om af te tellen naar de zomer vakantie maakte Superleukefeestjes deze vrolijk aftelkalender kalender.
Dus laat de voorpret maar beginnen en download hem hier gratis!

Wist je trouwens dat het niet alleen heel leuk is om af te tellen naar iets. Het geeft kinderen ook een duidelijker beeld van hoe lang iets nog duurt. Hierdoor krijgen ze meer grip op de situatie en daardoor ook meer zelfvertrouwen. Dus vindt je kind het wel leuk, maar ook een beetje spannend om op vakantie te gaan? Dan kan een aftelkalender heel prettig zijn om er samen naar toe te werken.

Veel plezier met aftellen én natuurlijk een hele fijne en gezellig vakantie toegewenst!

aftelkalender, vakantie, vakantie aftelkalender, aftellen naar de zomer, zomervakantie,
Aftellen naar de vakantie!
zomerkleurplaat, gratis kleurplaat

Zomer kleur- en knutselplaat

De beertjes genieten van een dagje strand. Kleur de plaat mooi in en gebruik de vierkantjes aan de zijkant van de tekening om een mooie parasol en vlieger te maken. Je kunt er zelf natuurlijk ook nog wat leuke stickertjes aan toevoegen, zoals wiebeloogjes op de vlieger. Klik hier om de kleur en knutselplaat uit te printen.

Superleuke vakantiekrant

Dit keer heb ik voor Superleukefeestjes een hele andere gratis download gemaakt. Het is namelijk een vakantiekrant geworden, met o.a. een woordzoeker en leuke knutsel ideeën. Het is ook heel leuk om je kind zelf eens een krant te laten maken. Je kunt er van alles in zetten, leuke verhaaltjes, mooie tekeningen, grappige mopjes. En wil je er ook een woordzoeker in? Die kun je gemakkelijk zelf maken op http://www.woordzoekermaken.nl Als de krant af is, dan is het natuurlijk onwijs leuk om hem een paar keer te kopiëren en hem uit te delen aan opa, oma, vriendjes of vriendinnetjes. Download de krant hier.

krant, vakantie, superleukefeestjes, zelf, maken
Superleuke vakantie krant